• Az ABB FIA Formula E világbajnokság 9. szezonjának újonctesztje ma zajlott Berlinben
  • Ebből az alkalomból a DS PENSKE csapat egynapos versenyzői nagyszerű teljesítményt nyújtottak a DS E-TENSE FE23 volánjánál.
  • Will Stevens, aki a Hypercar kategóriában az állóképességgel foglalkozik, és Robert Shwartzman, a Ferrari tartalékpilótája a Forma-1-ben a 7. és a 14. helyet szerezte meg ezen a tesztnapon.

 

A Berlini E-Prix és a Jean-Eric Vergne által április 23-án, vasárnap megszerzett csodálatos harmadik hely nyomán az ABB FIA Formula E világbajnokság ma rendezte meg „újonc tesztjét”. Időzített edzésnap az FE-ben tapasztalattal nem rendelkező pilóták számára, és lehetővé teszi a jövő tehetségeinek felfedezését az elektromos sorozatban.

Ebből az alkalomból a DS PENSKE csapata úgy döntött, hogy két kiváló versenyzőt állít ki, akik rangos istállókban fejlődnek. Will Stevens brit pilóta, aki jelenleg az FIA Endurance Világbajnokságban (Hypercar kategória) versenyez, és Robert Shwartzman, a híres Scuderia Ferrari orosz-izraeli tartalékpilótája a Forma-1-ben.

A DS PENSKE újoncainak, akik felfedezték a Tempelhof-pályát és a DS E-TENSE FE23-at, tökéletesen sikerült kiaknázni a DS Performance által kifejlesztett együléses autóban rejlő lehetőségeket.

A 23 fiatal tehetséget tömörítő tesztnap végén Robert Shwartzman és Will Stevens a 7., illetve a 14. helyen végzett .

 

Eugenio Franzetti, a DS Performance igazgatója:

„Az újonc tesztek mindig nagyon különleges pillanatok. Először is, mert lehetőséget adnak a fiatal tehetségeknek, hogy teszteljenek egy olyan rendkívül nagy teljesítményű versenyautót, mint a mi DS E-TENSE FE23-unk, amelyek sajátosságai egészen más vezetési technikát igényelnek, mint a belső égésű motoros versenyautók. De ezek a tesztek a csapat számára is fontos pillanatok, mert lehetővé teszik számunkra, hogy visszajelzéseket, tanácsokat és javaslatokat kapjunk olyan tapasztalt fiatal pilótáktól, mint Robert és Will. Mindez rendkívül hasznos a DS E-TENSE FE23 fejlesztésében. »

 

Főbb adatok a DS Automobiles Forma-E-ben való részvétele óta:

  • 97 verseny
  • 4 bajnoki cím
  • 16 győzelem
  • 47 dobogó
  • 22 pole pozíció