Pénteken Barcelonában Marc Marquez és Joan Mir a hétvégi páros versenyre való felkészülésén dolgozott, a páros saját magára összpontosított, nem pedig a mezőny többi tevékenységére.

Trükkös első nap volt itthon a Repsol Honda Team mindkét versenyzője számára, miközben folytatták a munkát az elmúlt futamon bevezetett aerodinamikai fejlesztések értékelésén. Marc Marquez számára ez azt jelentette, hogy a régebbi csomaggal, majd az új verzióval kellett lovagolni egymás után, összehasonlítani. A nyolcszoros világbajnok következmények nélkül bukott az ötödik kanyarban a délelőtti edzés során. A napot a 19. helyen zárta 1’40.249-es legjobb idővel.

Joan Mir, aki ma töltötte be a 26. életévét, a 22. helyen zárta a délutáni edzést, közvetlenül csapattársa mögött. Pénteken arra összpontosított, hogy megtalálja azt a beállítást, amely a legjobban javítja az érzéseit, különösen akkor, ha egyetlen repülő kört is megtett. A szombatra jósolt hidegebb hőmérséklet reményt ad a kettős világbajnoknak a javulásra.

A hétvégére heves felhőszakadásokat jósoltak, de úgy tűnik, hogy a közeljövőben száraz marad. Az akció helyi idő szerint 10:10-kor folytatódik, mielőtt a sprintverseny helyi idő szerint délután 15:00-kor kezdődik.

Marc MarquezMarc Marquez

19. 1’40.249

„A mai nap az önmagunkra való összpontosításról szólt, nem éreztem rosszul magam a motoron. Reggel ugyanazt a hibát követtem el, mint Ausztriában, amikor az új alkatrészeket hasonlítottam össze, főleg az aerodinamikánál sokat változik a motor. Délután a bázisunkon és a tempónkon dolgoztunk, jól érzem magam, de messze vagyunk a csúcstól. Holnap az a cél, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és folytassuk a munkát.”

Joan MirJoan Mir

22. 1’41.013

„Arra számítottunk, hogy nehéz lesz ez a hétvége, mert Montmelo egy olyan pálya, amely mindig nagyon kritikus a tapadás szempontjából, a kanyarok nagyon hosszúak, és a pörgést a gázzal kell kezelni. Idén ezen a területen dolgoztunk a legtöbbet, ezért itt is ezen kell dolgoznunk. Az egész napot a kerékpár beállításával töltöttem. A holnapi cél az érzés javítása, hogy többet tudjunk erőltetni.”