•  A Hyundai Motor Group Szingapúri Innovációs Központja (HMGICS) megnyílik a fejlődés felé kezdve, újradefiniálva a jövőbeli mobilitási termelést és az ügyfélélményt
  • A sejtalapú termelés és a digitális iker technológia példátlan emberi központú gyártás, az emberek, a robotika és az AI technológia integrációjával
  • Transzformatív és magával ragadó márkaélmény a rugalmas jármű révén testreszabás, VR gyárlátogatás, tesztutak a Skytrack-en és fenntartható Smart Farm
  • Az intelligens városi mobilitási központ célja a szingapúri helyi vállalkozásokkal közös növekedés és akadémikusok, nyitott innovációs ökoszisztéma létrehozása
  • A HMGICS Grand Opening a Hyundai Motor Group következő szakaszát jelenti a mobilitás és az innováció fejlesztése az Ulsan EV-gyár építése mellett

A Hyundai Motor Group (a Csoport) a mai napon hivatalosan megnyitja a Hyundai Motor Group Szingapúri Innovációs Központját (HMGICS), hogy felgyorsítsa a csoport emberközpontú jövőbeli mobilitási víziójának megvalósítását.
A létesítmény egy új „intelligens városi mobilitási csomópont” koncepciót vezet be, amely egy rendkívül automatizált, rugalmas gyártási rendszert foglal magában, és példátlan módokat kínál az elektromos járművek (EV) vásárlói számára, hogy kapcsolatba lépjenek járműveikkel és a Hyundai márkával. A HMGICS a csoport eltökéltségét szimbolizálja a továbblépésre, globális vezető szerepével a fenntartható, innovatív mobilitási megoldások és a progresszív ügyfélélmény megteremtésében.
A csoport új ulsani elektromos járműgyárában megtartott alapkőletételi ceremóniát követően a HMGICS a Hyundai Motor Group azon két innovációs pillérének egyike lesz, amelyek a következő 50 évben a vállalat jövőjét a villamosítás korszakában vezetik majd, annak a kihívásnak a részeként, hogy a 100-as autógyártóvá váljon. Tekintettel az innováció és a sokszínűség világméretű hírnevére, a Hyundai Motor Group Szingapúrt választotta az első iparágat megváltoztató intelligens városi mobilitási csomópontjának ideális otthonául. Az emberközpontú gyártási megközelítést megvalósító HMGICS fokozza az együttműködést az emberek, a robotika és a mesterséges technológia között.

Intelligencia (AI) technológia a szinkronizálás új szintjeire. Ezen túlmenően, a digitális iker Meta-Factory technológia rendkívül gyors választ ad a változó vásárlói igényekre és gyártási követelményekre.
A Jurong Innovation District városi tájba és a tágabb szingapúri intelligens város ökoszisztémájába zökkenőmentesen integrálva a hétemeletes, 86 900 m2-es HMGICS létesítmény akár 30 000 elektromos jármű gyártására is képes évente. A 2023 eleje óta működő HMGICS már gyárt
Az IONIQ 5 és a teljesen autonóm IONIQ 5 robotaxi, valamint az IONIQ 6-tal bővül modellportfóliója jövőre a helyszínen épült. A létesítmény próbapadként szolgál majd a jövőbeli mobilitási megoldások fejlesztéséhez –beleértve a célra épített járműveket (PBV) – fejlett gyártási képességének köszönhetően.
„A HMGICS egy nyitott és összekapcsolt városi innovációs központ, amely ösztönzi és felkarolja a kreativitást és az együttműködést. Arra törekszik, hogy teljesen újradefiniálja a gyártás fogalmát” – mondta Euisun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke a HMGICS ünnepélyes megnyitóján.

„Erősen átgondoltuk, hogyan elégítsük ki számos ügyfelünk változatos igényeit” – tette hozzá. „A gyártási szakértelmünk és a legújabb csúcstechnológiák ötvözésével ez az Innovációs Központ jön létre – a gyártás új paradigmája.”
A Szingapúrral folytatott folyamatos együttműködés részeként a HMGICS a Szingapúri Nemzeti Múzeummal együttműködve adományozza az első, a létesítményben gyártott IONIQ 5-öt. Ezt a javasolt adományt az Országos Örökségvédelmi Tanács Nemzeti Gyűjteményébe való felvételre szánják.
Magasan automatizált, rugalmas sejtalapú gyártás
A HMGICS-t úgy tervezték, hogy forradalmasítsa az elektromos járműveket és az intelligens mobilitási megoldások egyéb formáit – beleértve a robotaxit és a PBV-ket is – szállítják. Ennek kulcsa egy cellás gyártási rendszer, amely a hagyományos szállítószalagos gyártási megközelítést maga mögött hagyva felülmúlhatatlan rugalmassági és automatizálási szabványokat ér el.
Az összes feladat hozzávetőleg 50 százalékát 200 robot végzi, az emberek, a robotika és az AI-rendszerek pedig soha nem látott szintű együttműködést értek el a digitális ikerplatform által lehetővé tett integrációnak köszönhetően.

A digitális iker-Meta-Factoryként működő HMGICS valós időben szinkronizálja a virtuális és a fizikai világot. Ez lehetővé teszi az emberek és a robotok számára, hogy korábban nem látott módon működjenek együtt. Az alkalmazottak szimulálhatják a feladatokat a digitális virtuális térben – vagy a metaverzumban –, miközben a robotok fizikailag mozgatják az alkatrészeket a gyártósoron.

A robotok végzik az összeszerelést, az ellenőrzést és a termelési létesítmények szervezését, valamint az alkatrészek folyamatkezelésének, rendeléseinek és szállításának több mint 60 százalékát. Ez megszabadítja az embereket az ismétlődő és fáradságos feladatoktól, hogy kreatívabb és produktívabb feladatokra összpontosítsanak.
„Az olyan létesítmények, mint a HMGICS, kompaktabb jellege megkönnyíti a helyi közösségekbe való integrálását, különösen a korlátozott helyekkel rendelkező városi területeken” – mondta Alpesh Patel, a HMGICS technológiai innovációs csoportjának alelnöke és vezetője. „A robotika, a mesterséges intelligencia és az Internet of Things (IoT) segítségével emberközpontú gyártási innovációs rendszert építettünk fel, amely agilitással és rugalmassággal képes reagálni a mobilitás, a folyamatok és a termékek változásaira. Ezek az innovációk új mércét állítanak fel a hatékonyság és a testreszabás terén” – tette
hozzá.

Transzformatív és magával ragadó ügyfélélmény
A HMGICS az általa kifejlesztett, mindenre kiterjedő intelligens városi mobilitási megoldások révén az ügyfélélmény új színvonalát kínálja, újradefiniálva az ügyfelek útját a márkával való első interakciótól az értékesítési folyamatig, a szállításig és a tulajdonlásig. A hub cellás termelési rendszerének köszönhetően fokozott rugalmassággal a HMGICS még magasabb szintű testreszabást kínál.
A kényelmes házhozrendelés szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy személyre szabják járművük specifikációját, kiválasztva a külső színt és a belső borítás konfigurációját, és ezt azonnal alkalmazzák az autójukon, mielőtt biztonságos online fizetési módokon végrehajtanák a kezdeti befizetési és egyenlegfizetési folyamatot a vásárlás megerősítése érdekében. .
A HMGICS-nél tett első látogatásuk előtt az ügyfelek virtuális valóság (VR) túrát foglalhatnak a létesítményben (a rendelkezésre állás függvényében), míg a helyszínen személyes „guruk” állnak majd a látogatók rendelkezésére, akik többet szeretnének megtudni a Hyundairól és a márka mobilitási kínálatáról. .
A HMGICS guruja elkíséri az ügyfeleket a létesítményben tett vezetett túrájukon, valamint gondoskodik a biztosításról betekintést nyerhetnek a választott járműbe, és tesztvezetéseket kínálnak a Jurong Innovation District környékén. A további izgalom érdekében az ügyfelek magával ragadó tesztvezetési élményben részesülhetnek a létesítmény lenyűgöző 618-as gépén. méteres tetőtéri Skytrack. Az egyedi átadási zóna, amelyet azért hoztak létre, hogy a vásárlók új járművük birtokbavételének pillanatát a lehető legkülönlegesebbé és legemlékezetesebbé tegyük, és szintén a HMGICS hub kulcsfontosságú jellemzője.

A vásárlói élmény teljessé tétele érdekében az új Smart Farm futurisztikus megoldást kínál Szingapúr élelmiszer-termelési képességeinek javítására, példázva a csoport fenntartható városi növekedésre vonatkozó vízióját.
Mivel sziklás geológiája miatt a földeknek csak egy százalékát adják át a mezőgazdaságnak, Szingapúr a régióban elfogyasztott élelmiszerek 90 százalékát importálja. Az élelmiszer-önellátás növelése érdekében a szingapúri kormány bevezette a 30-30 politikát, amely az alternatív mezőgazdasági technológiákat támogatja, beleértve az intelligens gazdaságokat. A HMGICS Smart Farm nem csak a termelékenységre összpontosít kompaktban környezet, hanem az ügyfelek tudatosságának növelése is azáltal, hogy lehetővé teszi a látogatók számára, hogy interaktívan megtapasztalják a teljes gazdálkodási folyamatot.

Az emberi erőfeszítések szinkronizálása és a kifinomult robotikát alkalmazó automatizált szállítószalag-rendszer révén a Smart Farm akár kilenc különböző terményt is termel a létesítményen belül. A betakarított termékeket a vásárlók ajándékként ajándékozzák meg látogatásuk alkalmával, valamint adományozzák a szingapúri helyi közösségeknek. A termények a kóstolóterem és a közelgő, 2024 második negyedévében megnyíló farmtól asztalig étterem étlapján is szerepelni fognak, hogy a vásárlók élvezhessék a fenntartható ételeket.
„Az itt megalkotott ötletek és termékek Szingapúrban újítások, nem csak Szingapúrban készülnek” – mondta Jay Chang, a Hyundai Motor Company elnök-vezérigazgatója. „A legfontosabb, hogy a HMGICS egy olyan innovációs létesítmény, amelynek középpontjában a kutatás és fejlesztés áll. Szingapúr jövőorientált politikáira és infrastruktúrájára alapozva Corporate Lab Programunkon keresztül Szingapúr tehetségeinek és vállalkozásainak globális inkubátoraként fogunk működni.”
Közös növekedés Szingapúrral
Szingapúr támogató politikáival megerősítve a HMGICS a mobilitási szektorban ápolja a helyi tehetségeket, a jövőbeli vállalkozásokat szingapúri inkubálja, valamint kapcsolatokat ápol kutatóintézetekkel és egyetemekkel egy nyitott innovációs ökoszisztémán keresztül. Ez a tudásmegosztás meg fogja erősíteni a HMGICS K+F-szerepét a különféle jövőorientált üzleti modellek és fenntartható termelési megoldások fejlesztésében az elektromos járművekhez és az intelligens mobilitáshoz.

A Csoport Szingapúrral való növekedése iránti elkötelezettségének részeként a HMGICS megnyitása során több megállapodást is aláírtak. A szingapúri Nanyang Műszaki Egyetemmel (NTU Singapore) és a Tudományos, Technológiai és Kutatási Ügynökséggel (A*STAR) – a Szingapúri Kereskedelmi és Ipari Minisztérium alá tartozó törvényes testülettel – együttműködve a HMGICS létrehozza az első háromoldalú „Corporate Lab”-ot Szingapúrban. . A laboratórium felgyorsítja az innovációkat és az új technológiák alkalmazását, hogy együttműködésen alapuló jövőbeli mobilitási ökoszisztémát hozzon létre Szingapúrban.
A Szingapúri Üzleti Föderációval (SBF) és a Szingapúri Gyártószövetséggel (SMF) aláírt memorandum lehetővé teszi a szingapúri kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára, hogy fejlett gyártási megoldásokat közösen fejlesszenek ki, így a szingapúri mobilitási ipar egyedülálló kilátást nyújt a
megkülönbözteti a hagyományos autóipartól.
A Csoport emellett egyetértési megállapodást írt alá a PTC Logistics-szal, Szingapúr legnagyobb logisztikai szolgáltatójával egy megújuló hidrogénenergia ökoszisztéma létrehozásáról Szingapúrban. E megállapodás alapján a HMGICS innovációs központként fog szolgálni, hogy támogassa Szingapúrt a hidrogén-kezdeményezések, például a Nemzeti Hidrogén Stratégia megvalósításában, hogy elérje az 50 százalékos hidrogénfelhasználást. országos áramellátás 2050-re.

„A Hyundai Motor Group vezeti a mobilitási paradigmaváltást, de eltökélt szándékunk, hogy még magasabb szintű innovációt hozzunk létre. A HMGICS lehetővé teszi számunkra, hogy a nyitott innováció kultúrájával és az előremutató politikákkal együttműködve alakítsuk a mobilitási termelés, sőt, a feldolgozóipar jövőjét, amelyről Szingapúr világszerte híres” – mondta Hong-Bum Jung, alelnöke. A HMGICS vezérigazgatója.
A HMGICS azon képessége, hogy átalakítsa a gyártást és a vásárlói élményt, megerősíti a Hyundai Motor Group stratégiai vízióját, amelyet Szingapúrral is oszt, hogy a világelső, innovatív, fenntartható mobilitási megoldások mindenki javát szolgáló ütemben haladjon előre.