A Xiaomi megtartotta a Xiaomi EV technológiai bevezetését, hivatalosan bemutatva a Xiaomi EV öt alaptechnológiáját – az E-Motort, az akkumulátort, a Xiaomi Die-Castinget, a Xiaomi Pilot Autonomous Drivinget és az Smart Cabint. Az alaptechnológiák fejlesztésétől kezdve a Xiaomi az autóipar technológiájának újradefiniálását tűzte ki célul.

A Xiaomi EV első terméke – a régóta várt Xiaomi SU7 – „előzetesen bemutatásra került”, tervezésével, teljesítményével, hatótávolságával, biztonságával és egyéb részleteivel világszerte debütál. „teljes méretű, nagy teljesítményű ökotechnológiás szedánként” van elhelyezve.

A Xiaomi SU7 célja a teljesítmény, az ökoszisztéma és a mobil intelligens tér határainak feszegetése. A kínai költészet egy mondatát idézve: „Határozott léptekkel lépjük át a csúcsát.” Lei Jun, a Xiaomi Group alapítója, elnöke és vezérigazgatója kijelentette, hogy a Xiaomi belépése az autóiparba jelentős ugrást jelent az okostelefon-iparhoz képest, és döntő lépést jelent a Human x Car x Home intelligens ökoszisztéma körének lezárása felé.

Lei Jun továbbá kifejtette, hogy az évszázados autóipar kevés mozgásteret kínál manapság: „A Xiaomi úgy döntött, tízszeres beruházást hajt végre, az alapvető alapvető technológiák fejlesztésétől kezdve, és elkötelezi magát egy kiemelkedő jármű megalkotása mellett. 15-20 éves erőfeszítésével a Xiaomi célja, hogy a világ öt legnagyobb autógyártója közé kerüljön.”Az autóipar technológiai halmazának újradefiniálásaSmart Electric A járművek az autóiparnak a fogyasztói elektronikával és az intelligens ökoszisztémákkal való integrációja felé irányulnak.

A full-stack technológiák integrálása szükséges lépés az iparág fejlődéséhez. Lei Jun kijelentette, hogy az ipari gyártás, az intelligens szoftverek és a mesterséges intelligencia integrálásával a Xiaomi EV teljesen újradefiniálja az autóipart, ami jelentős ugrást jelent annak technológiai környezetében.

A Xiaomi EV elkötelezett az alulról felfelé építkező megközelítés mellett, kezdve az alapvető alapvető technológiák fejlesztésétől. és mélyreható független kutatás a kulcsfontosságú technológiai ágazatokban. A „tízszeres befektetés, egy nagyszerű autó lelkiismeretes építése” iránti elkötelezettséggel,”

A Xiaomi EV több mint 10 milliárd CNY-t fektetett be a kezdeti kutatási és fejlesztési szakaszba. A K+F csapat több mint 3400 mérnökből és több mint ezer műszaki szakértőből áll a kritikus területeken Kínában és külföldön egyaránt. Ez a konferencia áttörést mutatott be a Xiaomi EV öt alaptechnológiájának fejlesztésében.

Az olyan kulcsfontosságú ágazatokban, mint az E-Motor, az akkumulátorgyártás, a Xiaomi Die-Casting, a Xiaomi Pilot Autonomous Driving és a Smart Cabin, számos Xiaomi EV saját fejlesztésű technológiája vált elsőrendűvé világszerte vagy belföldi szinten. Ez a Xiaomi 13 éves átfogó technológiai felhalmozását mutatja be a kezdetek óta.