Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy meghívjuk Önt sajtótájékoztatónkra.

 A BYD sajtótájékoztatója: 2024.  február 26. 11 : 45-12:00 a BYD kiállítási standnál (4. csarnok) 4221-es stand

A BYD bemutatja az első konnektorról tölthető hibridet Európában, az előkelő Denza, Yangweng modelleket Genfben
A BYD az U8 teljes méretű luxus SUV bemutatásával is tesztelni fogja a közvélemény reakcióját Yangweng szuperluxus almárkájára.

A BYD a Genf-i kiállításon debütál a Seal U DM plug-in hibridjével. A modellt az európai piacokon értékesítik, ahol alacsony a kereslet a teljesen elektromos autók iránt. Egy sajtóközleményben a BYD azt mondta, hogy arra számít, hogy a plug-in hibrid olyan vásárlókat vonz majd, akik nem állnak készen az akkumulátoros elektromos modellre váltani. A BYD már teljesen elektromos autóként árulja a Seal U középkategóriás SUV-t. A BYD európai piacain értékesített másik öt modellje szintén teljesen elektromos.

A BYD Denza almárkája bemutatja N7-es, teljesen elektromos, középkategóriás crossoverét és D9-es nagyméretű egyterűjét, amely a Mercedes-Benz V-osztály és az új Lexus LM versenytársa. A BYD azt tervezi, hogy idén elindítja a Denza modellek értékesítését Európában.

A Denza 2010-ben jött létre a BYD és a Mercedes-Benz vegyesvállalataként , de a német cég azóta 10 százalékra csökkentette részesedését. A Denza 127 840 darabot adott el világszerte 2023-ban – közölte a BYD.

A BYD az U8 teljes méretű luxus SUV bemutatásával is tesztelni fogja a közvélemény reakcióját Yangweng szuperluxus almárkájára . A konnektorról tölthető hibrid körülbelül 140 000 euróba (151 000 dollárba) kerül Kínában, és elektromos hajtáslánccal, 49 kilowattórás akkumulátorral és 2,0 literes turbófeltöltős benzinmotorral hajtja.

A BYD nem közölte, hogy a SUV-t eladják-e Európában, ahol vetekedhetne a Range Roverrel, a Mercedes G-osztállyal és a BMW XM-mel.

 

A BYD szerint az U8 vízben lebegve is képes meghajtani magát, és a négy elektromos motorjának köszönhetően a tengelye körül forogni képes egy tankfordulatban.

A Dataforce piaci elemző adatai szerint a BYD tavaly 15 644 elektromos autót adott el Európában, az előző évhez képest valamivel több mint 5 000 darabot. Az Atto 3 kompakt SUV volt a BYD legnagyobb eladója 12 363 darabbal.

Világszerte a BYD valamivel több mint 3 millió járművet adott el 2023-ban, ami 62 százalékos növekedést jelent.