„SZÍNES ÉLMÉNY, minden szín élménye” című koncepció lesz a kiállítás fővonala.

Dr. Prachin Eamlumnow, a Grand Prix International Public Company Limited vezérigazgatója, rendezvény elnöke a következőket mondta: az idei a 44. Bangkoki Nemzetközi Autószalon egy egyedi élmény hoz el a látogatók számára. Az autóipari világ technológiáján keresztül, amely folyamatosan fejlődik és most a elektromobilitás az irányvonal, hamarosan új életmódot hoznak mindenki számára.

A Bangkoki Nemzetközi és Autószalon még mindig a gyártó által gyártott autók bemutatója. Az autókereskedő, motorkerékpár és alkatrészgyártók nagy felhozatala. A 2023-as rendezvényen a vezető autó- és motorkerékpár-gyártók kifejezték szándékukat, hogy több mint 40 márka vesz részt a több mint 170 000 m2 kiállítási területen, ezzel is demonstrálva a bangkoki esemény nagyon fontos nemzetközi autószalon a világon. Ez a kiállítás is erősíti a Délkelet-Ázsia vezető szerepét a világ autóipari kiállítások között.

Ami a thaiföldi autóipar irányát illeti 2023-ban, az ipar összképe kezd visszatérni a normál állapotokhoz. Tovább javult a gyártásban lévő alkatrészhiány helyzete. Ebben az évben a kormányzati szervek értékelték, hogy a termelés az autók és motorkerékpárok Thaiföldön ismét növekedni fog az előző évhez képest. Ami a gazdasági helyzetet illeti, nagyon a helyzet, kezd visszatérni a növekedés. Úgy gondolják, hogy ennek eredményeként az autópiac ismét vissza fog térni a régi irányba.

Különösen az elektromos járművek piacán, amely a tavalyinál nagyobb növekedés várható. Ahogy a fogyasztók egyre jobban kezdik megérteni az új vezetési technológiát, amely megváltoztatja a vezetési és utazási viselkedést, valamint a kormányzat sok tekintetben támogatja ezt a közlekedési formát.

A 44. Bangkoki Nemzetközi Autószalon továbbra is együttműködő partnerei a Turisztikai és Sportminisztérium, Thai Autóipari Szövetség, Thai Autómérnöki Szövetség, Thai Autóalkatrész-gyártók Szövetsége, Intelligens Közlekedési Rendszerek Szövetsége és Thaiföldi Királyi Automobil Szövetség, Maha Chakri Sirindhorn Királyi Fenség hercegnő (RAAT) és az IMPACT Exhibition Management Co., Ltd. segít rendezvény megszervezésében.