A Mitsubishi Motors Corporation (a továbbiakban: Mitsubishi Motors) bemutatja a Mitsubishi XRT Conceptot – a vadonatúj Triton 1 kisteherautó koncepcióautóját, amelyet a 2023-as pénzügyi évben 2 a tervek szerint bemutatnak a 2023-as 44. Bangkoki Nemzetközi Autószalonon 3 március 21-től áprilisig. 2, 2023.

 

A Triton a Mitsubishi Motors legkelendőbb modellje, amelyet a thaiföldi Laemchabang gyárban gyártanak, és a vállalat globális stratégiai járműve, amelyet a világ mintegy 150 országába exportálnak. Körülbelül kilenc év után az első teljes újratervezésével a vadonatúj Triton a márka középkategóriás kisteherautóinak hatodik generációja lesz. A 2023-as fiskális thaiföldi bevezetést követően egymást követően az ASEAN-régióban, Óceániában és más globális piacokon fog megjelenni.

 

A vadonatúj Triton koncepcióautója, a Mitsubishi XRT Concept-et az elülső éles kifejezés és a robusztus motorháztető jellemzi, amely merész, vízszintes témájú stílusban folytatódik oldalra. Ezenkívül a koncepcióautó első és hátsó sárvédőkkel, valamint sáros abroncsokkal van felszerelve, amelyek erőteljes lendületet adnak a kimerítő raliversenyeken való versenyhez, és dinamizmust adnak a terepen való áttöréshez. A karosszéria terepszínű dizájnja, amelyet kondenzált energiával teli lávakövek ihlettek, az oldalakat pedig a 10 párhuzamos vonalú Ralliart márka ikonjának grafikája díszíti, amely kifejezi a Mitsubishi Motors vezetés iránti szenvedélyét.

 

A 2023-as Asia Cross Country Rallyn 4 a Mitsubishi Ralliart Team, amely technikai támogatást kap a Mitsubishi Motorstól, azt tervezi, hogy a vadonatúj Triton (T1-es csoport specifikációi) terepjáró prototípusával versenyez a második győzelméért. . Hiroshi Masuoka , a Dakar Rally kétszeres bajnoka 2002-ben és 2003-ban, továbbra is a csapat igazgatója marad, a Mitsubishi Motors mérnökei pedig előteszteket hajtanak végre, és elkísérik a csapatot, hogy támogatást nyújtsanak a rallyn. A Mitsubishi Motors a raliversenyeken szerzett tapasztalatokat visszacsatolásként használja fel sorozatgyártású járművei fejlesztése során, mivel olyan járműveket kíván létrehozni a Mitsubishi Motors-nesszel, amelyek biztonságos, kényelmes vezetési élményt nyújtanak bármilyen időjárási és útviszonyok között.

 

„A 2023-as pénzügyi év fontos év a Mitsubishi Motors számára, hogy felgyorsítsa üzleti tevékenységét az ASEAN-régióban egy teljesen megújult motor bevezetésével. Triton és egy vadonatúj kompakt SUV” – mondta Takao Kato, a Mitsubishi Motors elnök-vezérigazgatója. „A vadonatúj Triton az utolsó javításokon megy keresztül a megjelenésre való felkészülés során, hiszen szigorú kitartási teszteket végeztünk szerte a világon, miközben beépítettük a rallytevékenységből szerzett know-how-t is. Az új jármű bevezetésével a középpontban folytatjuk a további növekedés felé irányuló törekvésünket. Kérjük, várja a Mitsubishi Motors jövőjét.”

 

A Mitsubishi Motors a közelmúltban bejelentette hároméves középtávú üzleti tervét (2023-tól 2025-ig), a Challenge 2025-öt, hogy vállalja a további növekedés és a következő generáció kihívását.

 

Ami a termékeket illeti, a Mitsubishi Motors továbbra is az elektromosításon dolgozik, amely megoldást jelent az éghajlatváltozás globális problémájára, és elősegíti a szén-dioxid-semlegesség elérését. Üzleti szempontból, valamint az értéklánc bővítésén dolgozik a Mitsubishi Motors az új üzletek kihívásával, hogy új jövőbeli bevételi forrásokat teremtsen. Ezenkívül a vállalat hosszú távú bizalmi kapcsolatokat épít ki vásárlóival a Mitsubishi Motors-t magába foglaló termékeken és technológián keresztül, és népszerűsíti márkánk értékét.

 

„Challenge 2025” terv főbb kezdeményezései a következők:

  • Cél az 1,1 milliós jármű értékesítési volumene és 220 milliárd jen üzemi nyereség (7%-os OP-marzs)
  • A menedzsment erőforrásokat az ASEAN-ban/Óceániában koncentrálja, és növelje az értékesítési mennyiséget, a piaci részesedést és a bevételt.
  • A következő öt évben 16 modell kerül forgalomba (köztük kilenc xEV )
  • A 2028-ig tartó hat év alatt körülbelül 30%-kal növelje meg a befektetést az elmúlt hat évhez képest a K+F kiadások és a CAPEX terén
    (a villamosításra, az IT-re és az új üzletekre fordított befektetések a 2026-os pénzügyi évtől várhatóan elérik a 70%-ot)
  • Csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását a szénsemlegesség elérése érdekében
  • Fektessen be összesen 210 milliárd jent 2030-ig, hogy 15 GWh akkumulátort vásároljon.
  • Az Alliance-szal való kapcsolat további erősítése (kölcsönösen kiegészítő OEM termékek stb.)
  • Vállalja az új üzletek kihívását egy autógyártó egyedi eszközeinek felhasználásával (energiagazdálkodás, akkumulátor-újrahasználat, adatértékesítés stb.)

 

 

Végjegyzetek :
1 ) A Tritont L200-as néven árusítják egyes piacokon.

2) A 2023-as költségvetés 2023 áprilisától 2024 márciusáig tart.

3) Március 21-e sajtónap, a műsor március 22-től április 2-ig látogatható.

4) Az Asia Cross Country Rally az ASEAN-régió legnagyobb szabású terepversenye, amelyet eddig összesen 27 alkalommal rendeztek meg. Idén a verseny a tervek szerint több mint 2000 kilométeres fárasztó pályát tesz meg augusztus közepén, elsősorban Thaiföldön, és a szomszédos Laoszra is kiterjed.