Szentgotthárdon megkezdték a háromhengeres PureTech benzinmotor új generációjának sorozatgyártását. A kategóriájában többszörösen a világ legjobb motorjának választott 1,2 literes benzines turbófeltöltős motor új nemzedéke a Stellantis európai belső égésű erőforrások portfóliójának kiemelkedő szereplője lesz az elkövetkező években, elsősorban hibrid meghajtásokban. Az új motortípust számos műszaki fejlesztés jellemzi, amelyek tovább csökkentik a károsanyag kibocsájtás mértékét, megőrizve a motor egyéb kiemelkedő paramétereit.

A szentgotthárdi motorgyárban az elmúlt hónapokban a futó termeléssel párhuzamosan alakították át a megmunkáló sorokat és a szerelősort, hogy ezek képesek legyenek a jelenleg gyártott és az új motor egyidejű gyártására. Ezen úgynevezett integrációs munkálatok oroszlánrészét a gyár szakemberei végezték.

A gyártás harmincadik évfordulóját tavaly ünneplő Opel Szentgotthárd egyike a legjelentősebb Stellantis motorgyárnak Európában. Fő terméke a háromhengeres turbó benzinmotor, amelyből tavaly több mint 310 ezer darabot gyártottak. A gyár termékskálája jövőre kibővül a négyhengeres 1,6 literes benzinmotorral, amely gyártásának előkészületei javában folynak.