Új márkát vezet be, és ezzel elindítja első saját márkás mobilitási szolgáltatását wigo néven az AutoWallis Csoport. Az új márkanéven az AutoWallis első szolgáltatása a wigo carsharing, amit az eddig a Share Now-t üzemeltető Wallis Autómegosztó vezet be. Az árbevétele alapján piacvezető hazai autómegosztó ügyfelei október 24-től már az új, bővített funkciójú alkalmazással használhatják a flotta közel 500 autóját. A magyar tőzsde autós vállalata ezzel újabb lépéssel kerül közelebb ahhoz, hogy az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen.

 

wigo néven vezeti be saját mobilitási márkáját az AutoWallis Csoport, egyúttal wigo carsharing néven viszi tovább autómegosztó szolgáltatását, melyet a csoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Zrt. vezet be a hazai piacon, ahol eddig az itthon október 24-én megszűnő Share Now márkát üzemeltette. A wigo márkanév alatt elsőként megjelenő autómegosztást a tervek szerint a továbbiakban újabb mobilitási szolgáltatások követhetik majd. Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: a Csoport ma már egy 16 országban jelenlevő nemzetközi vállalat, így stratégiai céljuk a márka megalkotásával, hogy megteremtsék a lehetőségét annak, hogy mobilitási szolgáltatásaik egy részét olyan egységes márkanév alá rendezzék, mely minden piacon azonos jelentéstartalmú. Az AutoWallis számára a wigo bevezetése számos olyan szinergiát bontakoztathat ki a csoport tagjai között, mint például az autóválasztás, a keresztértékesítés, az üzemeltetés, vagy a tudás- és technológiai transzfer – fejtette ki a lépés jelentőségét Ormosy Gábor. A wigo márkanév bevezetésének első lépése a Share Now Magyarország helyébe lépő wigo carsharing elindítása. Az AutoWallis Csoport tagja, a Wallis Autómegosztó Zrt. által nyújtott szolgáltatás közel 100 ezer felhasználója számára október 19-től már letölthető a wigo alkalmazás a Google Play és az App Store áruházakban, amellyel egy jelszómegújítást követően zavartalanul használhatják majd a közel 500 autóból álló flottát, melyek október 24-től lesznek elérhetőek az új applikációban, és regisztrációra is ettől a naptól lesz lehetőség. Az alkalmazásban a wigo felhasználók az eddigiekhez képest továbbfejlesztett és megújított funkciókkal találkozhatnak. 

Az AutoWallis Csoport autókereskedelmi portfoliója évről évre rekordütemben bővül, melyhez egyre jobban felzárkóznak a mobilitási szolgáltatások, így mostanra az AutoWallis ennek a területnek szinte teljes spektrumát lefedi: a rövidtávú autókölcsönzés (Sixt rent-a-car), tartós bérlet, illetve flottaszolgáltatások mellett az autómegosztás is fontos terület a környezettudatos szolgáltatások között, mely a vállalat ESG céljainak elérését is szolgálja. A közösségi autómegosztás nemcsak gazdaságosabb, hanem zöldebb megoldás is lehet a városi autós közlekedésben, amelyhez hozzájárul a wigo carsharing alacsony károsanyag kibocsátású, legfeljebb néhány éves, minimum EURO6-os motorral felszerelt, illetve elektromos modellekből álló flottája. Az AutoWallis előrejelzései szerint a közösségi autómegosztást használók száma Budapesten már rövid-közép távon akár ötszörösére is nőhet.