• Opel Mokka, Astra és Grandland november 19-től rendelhető
  • Algériában a kereskedelmi partner a Halil Commerce & Industrie (HCI)
  • Az Opel tovább erősíti piaci pozícióját a MEA régióban

 

Az Opel három modellt mutat be az algériai piacon. Az Opel Mokka, az Astra és a Grandland 2023. november 19-től lesz megrendelhető. Ezt Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója, Hakim Boutehra, a Stellantis Maghreb ügyvezető igazgatója és Nassim Benguergoura, a Halil Commerce & Industrie (HCI) vezérigazgatója jelentette be ma Algírban. ) . A német márka így hat év után visszatér Algériába. 2017-ben az akkori kormány betiltotta az új járművek behozatalát.

„A mai nap remek nap az Opel márka számára, visszatérve Algériába. Meggyőződésem, hogy élvonalbeli autóink örömet okoznak az algériai vásárlóknak, és a mobilitási igények széles skáláját elégítik ki. Az Opel a német tervezést, a merész dizájnt, valamint a tiszta és hatékony sebességváltókat jelenti ” – mondta Huettl, az Opel vezérigazgatója Algírban.

Az Opel így folyamatosan folytatja terjeszkedését Európán kívüli piacokra. A német gyártó 2023-ban már 60%-os értékesítési növekedést könyvelhetett el az előző év azonos időszakához képest. Algériával egy új piac bővül az úgynevezett MEA (Közel-Kelet és Afrika) régióban. Az Opel a régió 13 másik országában már aktív, köztük Marokkóban, Tunéziában, Egyiptomban, Dél-Afrikában és Törökországban. Az Opel összesen 30 Európán kívüli piacon van jelen.

Az Opel a Halil Commerce & Industrie importőrön keresztül értékesíti járműveit Algériában, amelynek már van egy további Stellantis márkája a Fiattal a bemutatótermeiben.